Fethiye Aşıklar Tepesi Hikayesi

Fethiye Aşıklar Tepesi Hikayesi

1957 depremi sonrası yeniden inşaa edilen Fethiye şehrinde birçok yol ve rotalarda ortaya çıkmıştır. Günümüzde Ovacık köprüsü diye tabir ettiğimiz yerden başlayıp Ölüdeniz yolunun da başlangıç noktası olan Muğla kavşağına kadar olan yol sağlı sollu okaliptüs ağaçlarıyla kaplı, günümüzün Gökova'dan Marmaris'e giden eski yoldakinin bir benzeri gibi aşıklar yolu bilinmekte idi. 1990'lara kadar basılan Fethiye kartpostallarında yer alan bu yol, gelişen şehir ve yapılaşma sonucu ağaçların bir bir kesilmesi ile kaybolmuştur. Bu Yolda gezip romantik aşklar yaşayan aşıklarımız rotayı günümüzde Aşıklar Tepesi olarak bilinen yere çevirmişlerdir.

Aşıklar Tepesi Fethiye kalesinin hemen yanı başında yer alan su depolarının önünden başlayan ve limana doğru devam eden 1973-1977 tarihinde görev yapan Fethiye Belediye Başkanı Cahit Ünal'ın açtığı üzerinde liman ve antik tiyatronun hemen üstündeki eşsiz manzarası ile herkesi büyüleyen tepeye verilen isimdir. Sevgililerin, aşıkların,nişanlı ve yeni evli çiftlerin bir kez daha âşık oldukları bu güzel yere Fethiye'de Aşıklar Tepesi denmektedir.

Fethiye'ye yolunuz düşerse sizler de burada sevdiğinizle bir kare fotoğraf çektirmeden ayrılmayın. Aşıklar tepesine ulaşım için isterseniz Fethiye Merkez üzerinden yürüyüş yaparak ulaşabilirsiniz ama yol uzun sürecektir ve yokuş yukarı gitmeniz gerekmektedir. İsterseniz arabanız ile rahat bir ulaşım sağlayabilir. Oradaki manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Fethiye Aşıklar Tepesi Hikayesi